K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Police 112

Újabb veszélyes dizájner drog!

a fogyasztó addigi személyiségének lőttek

Szamler László | 2014. június 7. 17:37
Irkalapok Szerkesztőség

Új, az egészségre rendkívül káros, pszichoaktív hatást kifejtő szer jelent meg a magyar feketepiacon. A hatóságok előtt ismert ügyek közös jellemzői, hogy az anyagot fogyasztó személyek életkora 15-17 év közötti. Az anyagot sodort cigarettában szívták el, melyet követően rövid időn belül rosszul lettek, mérgezéses tüneteket produkáltak, amely súlyossága – akár a légzés leállása, eszméletvesztés – miatt a mentőszolgálat az érintetteket minden esetben kórházba szállította.

Nyári közlekedés, fürdőzés

tanácsok a nyári szünidőre

Szamler László | 2014. június 7. 17:33
Irkalapok Szerkesztőség

Közeledik a nyári szünidő, kirándulások, nyaralások, vízi túrák időszaka. Ezzel kapcsolatban hívjuk fel néhány hasznos tudnivalóra a figyelmet. Tudtad? Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

VAKÁCIÓ! – Végre itt a nyár!

néhány tanács a gondtalan nyaralásért

Szamler László | 2014. június 7. 17:25
Irkalapok Szerkesztőség

Egy diák számára nincs szebb nap, mint amikor vége az iskolaévnek, és kezdődhet a „gondtalan” élet.

Nefelejcs – ne felejts!

2014. május 25. – eltűnt gyermekek világnapja

Szamler László | 2014. május 25. 20:50
Irkalapok Szerkesztőség

Május 25-én tartják az eltűnt gyermekek világnapját az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és társaira emlékezve. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az eltűnt illetve bántalmazott gyerekek ügyében a megelőzés illetőleg az országok közötti együttműködés fontosságára.

Felhívás! - OVI-ZSARU

prevenciós programhoz történő csatlakozásra

Szamler László | 2014. május 25. 20:25
Irkalapok Szerkesztőség

Köztudott, hogy a Rendőrség több mint 20 éve sikeres Biztonságra Nevelő Általános Iskolai Program (D.A.D.A.) oktatása során a bűnmegelőzés módszereit és eszköztárát használja fel a bűnözés terjedésének megakadályozására, valamint annak a célnak elérésére, hogy a felnövekvő generációk ne lépjenek a bűnözés útjára és ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

Áldozatsegítő Szolgálat

áldozatsegítő vonal

Szamler László | 2014. február 25. 19:19
Irkalapok Szerkesztőség

Áldozatsegítő vonal Bács-Kiskun megye 06 (76) 501-740

Virtuális zaklatások

mi az a cyberbullying

Szamler László | 2014. február 25. 18:35
Irkalapok Szerkesztőség

A gyerekek kétszer annyi időt töltenek a Net előtt, mint azt szüleik hiszik, akik nem tekintik komoly problémának az online zaklatást, állapítja meg az UNICEF közelmúltban megjelent tanulmánya. A fiatalok jelentős többsége találkozott már tiltott tartalmakkal, kapott szexuális jellegű felhívást felnőttektől, adott ki magáról túl személyes információt és tart kapcsolatot vadidegen online „barátokkal”.

Pályázati Felhívás

közlekedésbiztonság gyermekszemmel

JLS | 2014. január 22. 20:48
Arany - Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság - az Országos Balesetmegelőzési Bizottság kiírása alapján - gyermekrajz pályázatot hirdet. Bővebben a csatolt pdf dokumentumban.

Téli veszélyek!

nem árt felkészülni

JLS | 2014. január 22. 20:24
Arany - Kecskemét

Bár az idei tél egyelőre enyhe arcát mutatta, azért nem árt felkészülni az évszaknak megfelelő nagyobb lehűlésre, intenzív havazásra sem! (forrás: ELBIR)

Félévi bizonyítvány

ELBIR

JLS | 2014. január 22. 19:21
Arany - Kecskemét

A diákok hamarosan kézhez kapják a félévi értesítőjüket. A félévi bizonyítványosztás időszaka nem minden családban „örömünnep”. A szülőnek természetes igénye, hogy gyermeke az iskolában a legjobb teljesítményt nyújtsa és mindez visszatükröződjék az eredményein. Ez az elvárás azonban sok esetben nem valósul meg, vagy túlzottnak bizonyul. forrás: ELBIR

Előző12Következő

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook