K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Környezetvédelem

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

EDIT | 2018. február 20. 14:56
Arany - Kecskemét

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

EDIT | 2018. február 20. 13:21
Arany - Kecskemét

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

családi sportvetélkedő & kvízjáték

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.   Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek. Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

divatbemutatóval és fotózással

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.   Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot. Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!

ReBand – muzsikáló lim-lom

koncertezz vendégművészeinkkel

BENCE | 2018. január 24. 20:51
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány zenei versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára. Azok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznált tárgyakból készült hangszerekkel előadnak egy tetszőlegesen választott zeneszámot. Törekedjetek arra, hogy olyan tárgyakat szólaltassatok meg, amelyek készítői még véletlenül sem gondoltak arra, hogy egyszer azokból hangszer lesz. Ilyen lehet például az autófelni, a lefolyócső, a káposztasavanyító hordó, a kidobott kerékpáralkatrészek stb. Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!

Sportos Környezetvédelem a Lánchíd Suliban

tönkrement, hulladék vasalóért focilabda

BENCE | 2016. október 10. 11:41
Irkalapok Szerkesztőség

„Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” elnevezésű környezetvédelmi program keretében „e-Lomi” címmel hirdette meg elektronikai hulladékgyűjtő akcióját a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet. Ezúttal szeptember közepén, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában várták a kidobásra szánt készülékeket.

Olajszennyezés helyett sportszer!

célba értek az első Decathlon utalványok

BENCE | 2016. október 3. 08:57
Irkalapok Szerkesztőség

  A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! elnevezésű, környezetvédelmi program keretében, a Decathlon Sportáruházlánc támogatásával, a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet használt étolaj- és zsírgyűjtési  akciót hirdetett [Olajszennyezés helyett sportszer!] címmel bölcsődék, óvodák, általános- és középiskolák, alapítványok és egyesületek, valamint az Őket támogatók számára.

Tavaszi e-LOMI

Tavaszi PuccParádé elnevezésű környezetvédelmi program keretében

Adminisztrátor | 2016. április 18. 08:04
Arany - Kecskemét

Hozzatok el mindent ami használhatatlanná vagy éppen csak feleslegessé vált számotokra és elektromos árammal működött valaha!

Kupakgyűjtés Felsőfokon - Díjátadás

több, mint 6 millió darab az eddigi teljesítmény

JLS | 2015. november 27. 19:15
Irkalapok Szerkesztőség

Rekord mennyiség , rekord időtartam!   A kecskeméti Arany János Általános Iskolában, 2015. november 23. hétfő délelőtt tartották a Gondoskodásból Jeles elnevezésű környezetvédelmi program keretében meghirdetett, műanyag kupakgyűjtő verseny eredményhirdetését és díjainak átadását. A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet gondozásában működő program öt esztendeje töretlen lendülettel és teljesítménnyel működik. Nincs Magyarországon még egy iskola, aki ilyen kitartóan és eredményesen gyűjtögetné a műanyag kupakokat.

Fotó és rajz kiállítás

Graczáné Tóth Andrea természetfotóival

Adminisztrátor | 2015. június 17. 07:49
Irkalapok Szerkesztőség

A program a DAOP- 5.1.2./C-14-k2-2014-0001 azonosító számú, "Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja" című projekt keretében meghirdetett "Környezetvédelem és energiatakarékosság a mindennapokban" témájú programokon belül a "Környezetünk Ezer Arca" című mini-projekt keretében valósul meg.

Előző1234Következő

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook