K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Alapítványok

Őszi PuccParádé

Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) finanszírozásával

Alapítványok | 2015. október 3. 17:44
Nyelvőrség   Irkalapok Szerkesztőség


Őszi PuccParádé elnevezéssel közterület hulladékmenetesités a Dankó utcai játszótér és a Zöldfa utcai sportudvar környékén és ezzel egy időben a Zöldfa utcai sportudvar előtti területen zöld közösségi teret alakítottak ki, valamint elszállították az illegálisan lerakott lakossági szemetet.


A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány (LGYA) és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet, a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) finanszírozásával létrejött programban a Tóth László Általános Iskola és a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakképző Iskola diákjai, tanárai, a gyerekek szülei és a Kállai Kertészet munkatársai vettek részt. Az önkormányzatot dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte az akcióban.

Őszi PuccParádé
Őszi PuccParádé
Fotó: Szabó Norbert
A cikkhez tartozó képgaléria megnyitása


Kiemelt feladatként kezeljük a civil szervezetekkel való rendszeres konzultációt és a közös munkát, ezért alapítványunk együttműködik oktatási intézményekkel, a hozzájuk kapcsolódó alapítványokkal, egyesületekkel és a velünk azonos területen dolgozó civilekkel – mondta el Szamler László, az LGYA kurátora, partnerkapcsolati referense.

– Mind a természeti, mind pedig az épített környezet megóvása alapvető fontosságú feladat a jövő nemzedékek életminőségének megőrzése és javítása érdekében. Ahhoz, hogy az ökológiai rendszereket fenyegető káros környezeti változásokat ellensúlyozzuk, át kell alakítani a jelenlegi élet- és gondolkodásmódunkat. A környezetvédelem, a környezettudatosság és az épített környezet iránti felelősség kialakítását minél fiatalabb korban el kell kezdeni. Így tudunk a természetet és az épített környezetet tisztelő, a valódi értékek védelmében cselekvő, tudatos életformájú fiatalokat nevelni – hangsúlyozta Szamler László.Összes hír

A(z) Bakancsos rovatból ajánljuk

Kalandor Gyerkőcök Nyári Tábor

Kalandor Gyerkőcök

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet nyári, napközis gyermektáborokat hirdet 9-12 éves korosztálynak. Minden nap egy új kaland, egy izgalmas felfedezés! Éld át Velünk! Legyél Te is tagja a Kalandor Gyerkőcök Társaságának!

  Királyrét, 2012

Tábori kalandok

Királyrét a Börzsöny legmagasabban fekvő medencéje. Itt egyesülnek a magashegyek csobogó patakjai: Cseresznyés, Szép, Nagy-Vasfazék patakok és a Morgó patakként kanyarognak a Dunába.

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook