K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Bakancsos

Kalandor Gyerkőcök

nyári tábor 9-12 éves gyermekeknek

Bakancsos | 2014. április 4. 19:00
Nyelvőrség   Arany - Kecskemét

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet nyári, napközis gyermektáborokat hirdet 9-12 éves korosztálynak.


Minden nap egy új kaland, egy izgalmas felfedezés!
Éld át Velünk! Legyél Te is tagja a Kalandor Gyerkőcök Társaságának!

Kalandor Gyerkőcök Nyári Tábor
Kalandor Gyerkőcök Nyári Tábor
Fotó: irkalapok.hu

KALANDOR GYERKŐCÖK NYÁRI TÁBOR
PROGRAM, RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK


Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet nyári, napközis gyermektáborokat hirdet 9-12 éves korosztálynak.

A tábor teljes díja (háromszori étkezéssel és a regisztrációs díjjal): 16.800 Ft/fő

Kedvezmény! Minden gyermek, akinek az iskolája rendelkezik aktív regisztrációval, a Gyűjts szelektíven, élj sportosan! elnevezésű akcióban 2.000 forint/fő kedvezményt kap.

Így az Ő számukra mindössze 14.800 Ft/fő a tábor díja.

Regisztrációval rendelkező iskolák felsorolása a lap alján!

Öt nap öt kaland. A hét minden napján más és más témájú kalandozásra invitáljuk a gyerkőcöket az alábbi program szerint:

Ősi fegyverek nyomában – íjász gyakorlat
Kipróbáljuk, hogyan is éltek elődeink, íjászkodunk, nemezelünk, ékszert, hangszert készítünk. Kiderítjük, visszacsaphat-e a visszacsapó íj. Mi a különbség a szablya és a kard között? Utána járunk mivel játszottak régen.

Ehető virágok, gyógyító füvek – a mezők titkai
Felkerekedünk felfedezni a mezők ehető virágait, gyógyító növényeit, melyekkel akár díszíthetjük saját magunk által készített früstökünket, ozsonnánkat.

A kínai császár és az eperfaháncs - kreatív barkácsműhely
A papír feltalálása előtt különféle anyagokat használtak írásra: a puha agyagba írott, aztán cseréppé égetett lapokat, később a nagyra nőtt növényleveleket, állatbőröket, a pergament, viaszlemezeket, különösen pedig a papiruszt. Aztán jött a kínai császár Ho Ti és a papír. Papírt merítünk és az újrapapírból, maradéktextilből újrahasznosított játékokat, ajándéktárgyakat készítünk.

Mit rejt a kertész sufnija? – komposzt mustra
Ismerkedünk a kiskertgondozással, kertészeti kéziszerszámokkal, a zöld hulladékból komposztálunk, komposztlakó állatokkal ismerkedünk.

Amit főztél, edd is meg! – kerti finomságok a konyhában
Konyhakertben termesztett növényekből finomságokat készítünk, és természetesen meg is esszük, amit "főztünk".

A programokat nem a felsorolás sorrendjében tartjuk, a napi témaválasztást nagymértékben befolyásolja az időjárás.

Tábori időpontok:

I. turnus - június 16 – 20.
II. turnus - június 23-27.
III. turnus - június 30. – július 4.

Bázis: Arany János Általános Iskola, Kecskemét, Lunkányi János u. 10. Itt találkozunk reggel 7.00 - 7.30 között és ide jöhetnek a gyermekért nap végén 16.30 – 17.00 között.

Tervezett külső helyszínek: Arborétum, Vízmű domb, Városi piac
Táborvezető: Halasi Ágnes, Óvodapedagógus, környezeti nevelő
Az íjász foglalkozást az Égi Csodaszarvas Hagyományőrző Egyesület tagjai tartják.

Turnusokat csak megfelelő létszám esetén indítjuk. Amennyiben nem indítjuk el a tábort, a tervezett tábor első napja előtt 10 nappal értesítjük a szülőket. Ez esetben visszaadjuk a befizetett díj teljes összegét.

Jelentkezés - Fizetés: Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és a 7.000 forintos regisztrációs díj befizetésével lehet, amely a részvételi díj részét képezi. A teljes tábori díj befizetésének határideje a tábor szervezőinél személyesen, legkésőbb a tábor kezdete előtt 14 nappal esedékes. Ezt követően regisztrált helyet nem tartunk fenn.
.
Lemondási feltételek: Amennyiben a jelentkező a táborozásban való részvételt lemondja - a tábor kezdete előtt 10 napig - a szervezők a befizetett díjat 7.000 forintos regisztrációs díj levonásával fizeti vissza, az eredeti számla alapján. A tábor kezdete előtti 9. naptól díj visszafizetésre nincs lehetőség.

Telefon, tábori információ: +36 (20) 941 5216 reggel 8 órától este 8 óráig

Kedvezményre jogosult iskolák. Az alábbi iskolák valamelyikébe járó gyermek és testvére(i) 2.000 Ft/fő kedvezményt kapnak a tábor díjából! Így számukra mindössze 14.800Ft/fő a fizetendő díj.


Kossuth Lajos Általános Iskola 6035 Ballószög Kossuth u. 4-6
Várkonyi István Általános Iskola 2700 Cegléd Széchenyi út 14/d
Móricz Zsigmond Általános Iskola 6044 Hetényegyháza Iskola utca 1.
Arany János Általános Iskola 6000 Kecskemét Lunkányi János u. 10.
Lánchíd Általános Iskola 6000 Kecskemét Lánchíd utca 18.
Magyar Ilona Általános Iskola 6000 Kecskemét Hoffmann János u.8.
Móra Ferenc Általános Iskola 6000 Kecskemét Forradalom u. 1.
Zrínyi Ilona Általános Iskola 6000 Kecskemét Katona József tér 14.
Móra Ferenc Általános Iskola 6041 Kerekegyháza Szent István tér 6.
Kossuth Lajos Általános Iskola 2750 Nagykőrös Kinizsi u. 4.
Városföldi Általános Iskola 6033 Városföld Felszabadulás u. 31.


Csatolmányok

doc Kalandorok_Tájékoztató.doc 35.00 KB Letöltés
jpg kalandorok_plakat_final_2014.jpg 622.00 KB Letöltés
Összes hír

A(z) Könyvajánló rovatból ajánljuk

Istenek aranya, Túlélés: teljesítve

Istenek aranya

Bear Grylls első kalandregényében is hozza lélegzetelállító formáját. Az istenek aranya is a természet erőivel és csodáival való szembenézésről szól, ezúttal is az életben maradáshoz szükséges találékonyságé és a túlélési technikáé a főszerep!

A farkas útja, Bear Grylls

A farkas útja

Bear Grylls lélegzetelállítóan izgalmas új kalandregényében ismét a találékonyságé és a túlélő technikáké a főszerep! A farkas útjában Beck Granger Alaszka hólepte vidékén zuhan le egy kisrepülőgéppel.

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook