K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Interjúk

Fazekas Gábor

Csapata Legjobb Játékosa – OGYB 2014

Interjúk | 2014. május 22. 10:06
Nyelvőrség   Irkalapok Szerkesztőség

Kecskemét adott otthont a röplabdások Országos Gyermek Bajnokságának (OGYB) 2014. május 18-án. A döntőben a KESI és a SZOLNOK csapata mérkőzött egymással. Az első két szett szoros küzdelemben a Szolnoké lett. Majd ezt követően a harmadik szett gigászi összecsapásában a hazai csapat kerekedett felül. Mindkét csapat nagyszerű játékkal ajándékozta meg a közönséget. A negyedik szett mindent eldöntőnek bizonyult. Héthatárig elhallatszó buzdítás a nézőtérről, hatalmas küzdelem a pályán, egy pont ide egy pont oda, aztán a SZOLNOK nyugodt játéka győzedelmeskedett.

OGYB 2014. Bajnok a Szolnok Csapata.

Fazekas Gábor
Fazekas Gábor
Fotó: Szamler László
A cikkhez tartozó képgaléria megnyitása

A KESI csapatában jelentős érdekeltséggel bír az Arany János Általános Iskola. Ebben az intézményben testnevelő tanár Nagy Péter edző és itt tanul, vagy tanult nem egy kiváló játékos. Köztük az ezüstérmes csapat tagja, Fazekas Gábor, akit ezen a mérkőzésen „Csapata Legjobb Játékosa” díjjal jutalmaztak. Vele beszélgettem, miután volt alkalma higgadtan átgondolni a döntő eseményeit.


fazekas_gabor fazekas_gabor



Gratulálok a helyezésetekhez, nagyszerű mérkőzés volt. Külön gratulálok az egyéni elismerésedhez. Úgy tudom, számodra ez az elismerés nagyobb jelentőséggel bír, mint általában a mérkőzéseken odaítélt, legjobb teljesítményt nyújtó játékosnak járó díj.
Igen így van. Eddig három mérkőzésen szerepeltem hasonló eredménnyel, de egyiken sem volt serleg, „csak” szóbeli elismerés. Így ez a serleg négyet ér!

Hogy érzed magad?
Köszönöm kérdésed, kicsit megviselten, de jól vagyok.

Mióta röplabdázol?
Hat éve.

Miért választottad ezt a sportot?
Mert szeretem a csapatjátékot és a labdasportot.

Ki volt az, aki felkeltette az érdeklődésed a sportág iránt?
Szabó István és Nagy Péter testnevelők.

Ki az edződ?
Az OGYB - én Nagy Péter volt, az OSB - én Verebély Zsolt, a Diákolimpiai versenysorozatban Kása Róbert volt az edzőm.

Hát szakemberből nincs hiány körülötted. Ki az akivel legtöbbet edzel, vagy edzettél az elmúlt időszakban?
Nagy Péter.

Hogyan jellemeznéd Őt, ha csak három szóban tehetnéd?
Hit, akarat, céltudatosság.

Véleményed szerint mi vagy ki miatt úszott el a 2014-es arany?
Jobban játszott az ellenfél. Mindezek ellenére megpróbáltunk felállni a semmiből és majdnem sikerült is. Sajnos csak majdnem. Fejben nem mindannyian voltunk ott.

Edződ hogyan vélekedik erről?
Csalódott, mint ahogy mi is. Ennek ellenére elismeri amit beletettünk.

Milyen tanulsággal szolgál számodra az idei bajnokság?
Sok tapasztalatot nyert az egész csapat, és hiszem azt, hogy ha nem is ebben a korcsoportban, de ezekkel az emberekkel még nyerünk pár Bajnoki Címet.

Eddigi mérkőzéseid közül melyik volt a legnagyobb kihívás?
Úgy vélem talán ez, mert nem teljes csapattal álltunk ki a döntőbe.

Melyik meccs okozta a legnagyobb csalódást?
Az egy évvel ezelőtti 4. korcsoportos diákolimpiai döntő elvesztése. Szegeden játszottunk a Kaposvár ellen és (3:2) vesztettünk.

Történt-e olyasmi Veled eddigi röplabdás pályafutásod során, amire igazán büszke vagy?
Voltunk 2013. augusztusában Kanadában, a 47. Gyermekjátékokon 3. helyezést értünk el. A válogatottságra is büszke vagyok.

Mi a következő kihívás, amire készülsz a csapattal?
A júniusban megrendezésre kerülő OSB döntő.

Mit gondolsz a tanulás mellett lesz elég időd kellőképpen formában tartani magad?
Szerintem igen, minden nap járok edzésre ahol maximum teljesítményt próbálok nyújtani.

Sport mellett jut elég idő a tanulásra?
Igen, minden nap 8 óra után szoktam tanulni.

Melyik tantárgyból vagy a legjobb?
Testnevelés és angol nyelv.

Ha minden a terveid szerint alakul, hová szeretnél eljutni, mi a célod, mint röplabda játékos? Semmi komoly. Addig szeretném csinálni a sportot, amíg kedvem van hozzá és sikereket érünk el a csapattal.

A röplabdában kinek a játékát tartod a legnagyobbra a felnőttek közül?
Csoma Krisztián, centerét.

 

fazekas_gabor csoma_krisztian
Fazekas Gábor Csoma Krisztián



Ha már a felnőttek szóba kerület, egy helyi érdekeltségű téma. Csoma Krisztián csapattársa Pádár Krisztián szép eredményeket ért el eddigi pályafutása során és döntő szerepe volt a bajnoki cím megszerzésében is. Az 1987/88-as évad után, 26 év elteltével sikerült ismét Kecskemétre hozni a trófeát, most igazán reflektorfényben van a röplabda városunkban. Ennek ellenére Krisztián külföldre szegődött. Mit gondolsz erről?
Jól csinálta, Én is ezt tettem volna a helyében. Szedje meg magát pénzel rendesen.

Vannak, akik hűtlenséggel vádolják, azt mondják, hogy cserbenhagyja a csapatot és a várost. Te miként vélekedsz erről?
Szerintem nem. Pádár Krisztiánt Dunaújvárosból szerződtették ide. Miért maradt volna, ha kap egy sokkal jobb ajánlatot, ahol népszerűbb a röplabda, mint Kecskemét városában, illetve Magyarországon.


Mi a legjellemzőbb rád, mint játékos? Próbáld meg egy szóval kifejezni, kérlek!

Csapatmunka.

A röplabda mellett kivel, mivel töltöd legszívesebben a szabadidőd?
Barátnő(k), barátok, buli, fanta.

Pár gondolattal korábban szóba került, hogy megfelelő formában kell tartsd magad ahhoz, hogy eredményesen szerepelj a pályán. Azt gondolom egy sportoló számára különösen fontos a jó kondi és ehhez elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Te mennyire tudatosan ügyelsz az étkezésre?
Nem vagyok válogatós, mindenevő vagyok, emellett próbálok egészségesen étkezni.

Mi a kedvenc ételed?
Pacal főtt burgonyával.

No, ezt nem igazán sorolják az egészséges ételek közé.
Ami sok csak az árt. Mértékletesség a titka.

Ha már a kedvenceknél tartunk egy rövid, bulváros villámkérdés soron menjünk végig.

Kedvenc ital: Coca Cola, sportmárka: Asics, autó márka: Audi, földrész: Észak-Amerika, ruházat: bermuda, póló, film: Mestergyilkos

A sporttól távol maradó, vagy a lányok körében kevésbé sikeres srácok azt mondják, hogy Nektek sikeres sportolóknak könnyű dolgotok van, mert a gyengébb nem sokkal érdeklődőbb irántatok. Neked mi a tapasztalatod e téren, valóban így van?
Ez mind igaz, ez is szerepet játszott abban, hogy elkezdtem sportolni. Azóta is ösztönöz az élvonalban maradásra.

Hagyjunk a bulvársajtónak is valamit, térjünk vissza a sporthoz. Mi a véleményed a korodbeli fiatalok sportolási szokásairól? Eleget mozognak szerinted?
Nem, szerintem nagyon keveset. Sok a dagadt, tohonya.

Mi lehet ennek az oka?
Olyan társaságba keverednek, a családban sincs előttük példa, és a modern világ vívmányai - számítógép, okostelefon - sem segítik kimozdítani Őket.


Van egy „mit tennél ha” kérdésem, ha befolyásos sportember lennél és megtehetnéd, mi az az egy dolog, amit mindenképpen megváltoztatnál a kecskeméti sportéletben?
Nagyobb nyilvánosságot adnék a sportnak.

Számodra mi hiányzik leginkább ahhoz, hogy még többet kihozz magadból?
Még több dögös csaj a lelátókra!


A Te szavaiddal élve "még több dögös csajt" a lelátókra és sok sikert a jövő kihívásaihoz!


szamler_laszlo
- Szamler László -


Összes hír

A(z) Police 112 rovatból ajánljuk

Újabb veszélyes dizájner drog!

Újabb veszélyes dizájner drog!

Új, az egészségre rendkívül káros, pszichoaktív hatást kifejtő szer jelent meg a magyar feketepiacon. A hatóságok előtt ismert ügyek közös jellemzői, hogy az anyagot fogyasztó személyek életkora 15-17 év közötti. Az anyagot sodort cigarettában szívták el, melyet követően rövid időn belül rosszul lettek, mérgezéses tüneteket produkáltak, amely súlyossága – akár a légzés leállása, eszméletvesztés – miatt a mentőszolgálat az érintetteket minden esetben kórházba szállította.

Nyári közlekedés, fürdőzés

Nyári közlekedés, fürdőzés

Közeledik a nyári szünidő, kirándulások, nyaralások, vízi túrák időszaka. Ezzel kapcsolatban hívjuk fel néhány hasznos tudnivalóra a figyelmet. Tudtad? Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben.

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook