K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Alapítványok

Napközis kézműves foglalkozás

első nap

JLS | 2014. február 3. 21:03
Arany - Kecskemét

A tanintézményi napközis kézműves foglalkozás a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg.

Természeti és épített környezet

DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány

JLS | 2014. január 8. 18:11
Arany - Kecskemét

A Gyermektábor a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg.

Zöldülj! Fordulj!

DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány

JLS | 2013. december 29. 14:26
Arany - Kecskemét

Az Arany János Iskola csapata a Zöldülj Fordulj! kiállításon. A Zöldülj! Fordulj! kiállítás a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg.

A nagy kihívás - DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001

Helyi közösségek átalakulásban

Szamler László | 2013. december 14. 20:21
Irkalapok Szerkesztőség

A felnőttképzési-tréning foglalkozás a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósul meg.

BIG Like!

közel kétmillió műanyag kupakot gyűjtöttek

JLS | 2013. június 25. 19:16
Arany - Kecskemét

Összesen 3492 kilónyi, megközelítőleg 1,92 millió darab műanyag kupak gyűlt össze az iskola udvarán. Ez fél tonnával több az előző tanévinél, és harmincháromszorosa az országos versenyben résztvevő intézmények által elért 105 kilós átlagnak. Forrás: BAON.hu - Hraskó István

Gyűjts szelektíven, élj sportosan!

kecskemetilapok.hu

JLS | 2013. június 25. 16:46
Arany - Kecskemét

Június 14-én, pénteken délelőtt a Lánchíd Utcai Általános Iskola sportcsarnokában tartották meg a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány kupak- és hasznos műanyaggyűjtő környezetvédelmi versenyének eredményhirdetését. A Gondoskodásból Jeles! elnevezésű program keretében meghirdetett akcióhoz 32 intézmény 5790 gyermekkel csatlakozott. (forrás: http://kecskemetilapok.hu/)

Kupakgyűjtő verseny 2012/13.

Gondoskodásból JELES!

JLS | 2013. január 29. 20:24
Arany - Kecskemét

A Gondoskodásból Jeles karitatív, környezetvédelmi program keretében, az Irkalapok.hu suli magazin támogatásával, a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány és a Bio Sales Bt. műanyag kupak- és hasznos hulladékgyűjtési versenyt hirdetett immár második alkalommal a diákok számára.

Fesztiváliroda, Kecskemét

Lakótelepi Gyermekekért alapítvány

JLS | 2012. szeptember 29. 22:42
Arany - Kecskemét

A kecskeméti Fesztiváliroda, a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány és a Bio Sales Bt. között létrejött megállapodás lehetővé tette, hogy minden belvárosi rendezvényen jelen legyünk a Gondoskodásból Jeles programunkkal. Bio Sales Bt. technikai hátterével lehetővé vált a szelektív hulladékgyűjtés a kecskeméti Majálison, a II. Városi sportnapon, a VI. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnepen, a Sörfesztiválon és a Hírös Hét Fesztiválon.

1.200.000 darab kupak

hatalmas kupakhegy az Aranyban

JLS | 2012. május 25. 18:24
Arany - Kecskemét

Forrás: Kecskeméti Lapok

Előző1234Következő

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook