K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Alapítványok

Sulikerti Edzőterek - Lánchíd ÁI

közösségi tér zöldítés a NCTA támogatásával

EDIT | 2015. május 25. 13:30
Irkalapok Szerkesztőség

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány a Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) pályázatán nyert támogatás segítségével tovább bővíti a Sulikerti Edzőterek résztvevőinek körét. Ezúttal a kecskeméti Lánchíd Utcai Általános Iskola csapata (Széchenyiváros) csatlakozott a programhoz. A Gyenes Kertészet 100 virágpalántáját ültették el az iskola bejáratánál és több balkonládába illetve cserépbe.

Kupakgyűjtő Verseny - Környezettudatos Vásárlás

2014-es szünidő legeredményesebbjeinek elismerése

JLS | 2014. november 21. 17:41
Arany - Kecskemét

2014. november 21. péntek délelőtt került sor, az Arany János Általános Iskolában, a 2014-es nyári szünidőre hirdetett műanyag kupakgyűjtő verseny legjobbjainak elismerésére és a díjak átadására. A „Gondoskodásból Jeles!” elnevezésű program keretében harmadik alkalommal került meghirdetésre a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány Kupakgyűjtő Versenye. Az alapítvány évek óta részese a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” környezetvédelmi akciónak és annak érdekében, hogy minél eredményesebben szereplejen és minél hatékonyabban adja át az akcióhoz csatlakozó gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtési praktikákat, évről-évre háziversenyt hirdetnek az iskola berkein belül.

Szelektíven gyűjtögető kézművesek

környezetvédelem a ceglédi Várkonyi István Általános Iskolában

JLS | 2014. május 11. 13:21
Arany - Kecskemét

2014. május 6. kedd délutánján a ceglédi Várkonyi István Általános Iskolában járt a Gyűjts, szelektíven, élj sportosan! elnevezésű környezetvédelmi program akciócsoportja. A Várkonyi suli ökoiskola lévén rendszeresen vesz részt számos, környezettudatos cselekvésre ösztönző programban, így elsők között csatlakoztak a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány által meghirdetett műanyag kupak- és hasznos műanyag hulladékgyűjtési akcióra is.

Zöldterület Hulladékmentesítése - 7. A osztály

Tóth László Általános Iskola

Szamler László | 2014. március 7. 18:28
Irkalapok Szerkesztőség

Ismét egy hatalmas jeles környezetvédelemből! Ezúttal a Tóth László Általános Iskola 7. A osztálya jeleskedett a városrész közterületein. A program a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg

Zöldterület Hulladékmentesítése - 6.B osztály

Tóth László Általános Iskola

Szamler László | 2014. március 6. 21:30
Irkalapok Szerkesztőség

Környezetvédelemből Jeles a 6. B csapatának! A program a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg.

Zöldterület Hulladékmentesítése - 5.B osztály

Mezei város és Ürgés - DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001

Szamler László | 2014. március 5. 18:20
Irkalapok Szerkesztőség

5. B osztály, Tóth László Általános Iskola - Környezetvédelemből Jeles! A program a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg

Végéhez értünk egy csodálatos utazásnak

megható percek, figyelmet érdemlő tanulságok

Szamler László | 2014. február 8. 21:58
Irkalapok Szerkesztőség

A mai nappal (február 7. péntek) véget értek a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány a „Gondoskodásból Jeles! – Gondoskodj Környezetedről” című mini-projektjének keretében megtartott tanintézményi, napközis kézműves foglalkozások a Tóth László Általános Iskolában.

Vendégünk volt Asharti & Látó Richárd

napközis kézműves foglalkozás

JLS | 2014. február 7. 20:22
Arany - Kecskemét

A Lakótelepi Gyermekekért alapítvány a „Gondoskodásból Jeles! – Gondoskodj Környezetedről” című mini-projektjének keretében tanintézményi napközis kézműves foglalkozást tartott a Tóth László Általános Iskolában. A mai, sorrendben a negyedik foglakozásra varázslatos élményként emlékezhetnek vissza a résztvevő gyerekek, Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész és Látó Richárd a Kecskeméti Katona József Színház zenei vezetőjének jóvoltából. Vendégeink pillanatok alatt a dallamok csodálatos világába repítették az apróságok kicsiny lelkét, majd egy következő pillanatban egy még csodálatosabb, a csend világa tárult fel előttük. Mialatt az apróságok belefeledkezve, önfeledten váltak eggyé a muzsikával, festették le a zene által életre keltett érzéseket, mi "felnőttek" megható percek, figyelmet érdemlő tanulságok részesei lehettünk. Hálás szívvel köszönjük vendégművészeinknek, hogy megosztották velünk a CSODÁT!

Napközis kézműves foglalkozás

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

JLS | 2014. február 5. 21:34
Arany - Kecskemét

A tanintézményi napközis kézműves foglalkozás a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg.

Napközis kézműves foglalkozás

második nap, 2B osztály

JLS | 2014. február 4. 21:13
Arany - Kecskemét

A tanintézményi napközis kézműves foglalkozás a „Mezei város és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0001 számú projekt keretében meghirdetett „Környezetállapot javítására szervezett programok lebonyolítása a helyi közösség erősítése jegyében” témájú programokon belül a „Gondoskodásból Jeles! - Gondoskodj Környezetedről!” című mini-projekt keretében valósult meg.

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook