K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Alapítványok

Szelektíven gyűjtögető kézművesek

környezetvédelem a ceglédi Várkonyi István Általános Iskolában

Alapítványok | 2014. május 11. 13:21
Nyelvőrség   Arany - Kecskemét

2014. május 6. kedd délutánján a ceglédi Várkonyi István Általános Iskolában járt a Gyűjts, szelektíven, élj sportosan! elnevezésű környezetvédelmi program akciócsoportja. A Várkonyi suli ökoiskola lévén rendszeresen vesz részt számos, környezettudatos cselekvésre ösztönző programban, így elsők között csatlakoztak a Lakótelepi Gyermekekért alapítvány által meghirdetett műanyag kupak- és hasznos műanyag hulladékgyűjtési akcióra is.

Várkonyi István Általános Iskola, Cegléd
Várkonyi István Általános Iskola, Cegléd
Fotó: Szalisznyó Erzsébet
A cikkhez tartozó képgaléria megnyitása

A május 6-i napsütéses délután a programban legszorgosabban résztvevő alsó tagozatosoknak, közel 400 gyermeknek nyílt alkalma arra, hogy kézműves foglakozáson vagy éppen környezetvédelmi játékokon vegyen részt. Kreatív festőműhelyben vászonszatyor festést próbálhatták ki, egy másik foglakozáson a szelektív, háztartási hulladékgyűjtés volt a téma."Az egyik legfontosabb cél a környezettudatos gondolkodásmód, a természeti környezet értékeinek megóvása, környezetvédelmi oktatásban való részesítés, cselekvésre ösztönzés interaktív ismeretterjesztő programok és foglalkozások megvalósításával, hiszen a hatékony gyermekkori nevelés az egyik legjobb eszköz egy környezettudatos nemzedék felneveléséhez.

Mind a természeti, mind pedig az épített környezet megóvása alapvető fontosságú feladat a jövő nemzedékek életminőségének megőrzése és javítása érdekében. Az ökológiai rendszereket fenyegető káros környezeti változásokat ellensúlyozandó át kell alakítani a jelenlegi élet- és gondolkodásmódunkat. A környezetvédelem, a környezettudatosság és az épített környezet iránti felelősség kialakítását minél fiatalabb korban el kell kezdeni, hogy a természetet és az épített környezetet gyermekkorban kialakult belső motivációtól vezérelve tisztelő, a valódi értékek védelmében cselekvő, tudatos életformájú fiatalokat neveljünk. A környezeti nevelés fontosságának hangsúlyozása mellett prioritásként kezelendő a környezettel kapcsolatos tudás minél szélesebb körben való megosztása", - tudtuk meg Szamler László kurátortól a program szervezőjétől.

Összes hír

A(z) Zene rovatból ajánljuk

Molnár István Károly

Molnár István Károly

Molnár István Károly székesfehérvári diák alig pár napja vehette át az Óperenciás Fejér Megyei Mesemondó Verseny első helyezettjének járó díjat, máris újabb elismerés boldog birtokosa lett.

Recyclo Band extázis - zenélő mindenféle

Recyclo Band extázis

A Tóth László Általános Iskola tornacsarnokában adott fergeteges koncertet a Recyclo Band együttese Szilágy Áron vezetésével. Nagyszerű művészek vidám, szórakoztató előadása mellett, az iskola lelkes diákjainak közreműködésével, rögtönzött zenekari produkciót is láthatott a fantasztikus közönség.

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook