K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Pályázatok

Olajszennyezés Helyett

Víz Világnap 2015

Pályázatok | 2015. március 10. 19:22
Nyelvőrség   Irkalapok Szerkesztőség
A pályázat határideje lejárt, az eredmények megtekintéséhez kattints ide!

A Víz Világnap 2015 alkalmából, a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet, a Decathlon és a Design Kft. rajpályázatot hirdet AZON INTÉZMÉNYEK GYERMEKEI SZÁMÁRA, amelyek a szövetkezet által visszaigazolt, érvényes regisztrációval rendelkeznek, a Gyűjts szelektíven, élj sportosan! elnevezésű karitatív környezetvédelmi, használt étolaj és zsírgyűjtési akcióban!

Figyelem! A pályaművek elektronikus feltöltési határideje meghosszabbítva 2015. március 27. péntekig. Papíralapú beküldés határideje szintén meghosszabbítva 2015. április 3. péntek.

Internetes szavazás március 23-án hétfőn indul!

Víz Világnap 2015
Víz Világnap 2015
Fotó:forrás: google.com

Olajszennyezés helyett című pályázatunkra olyan rajzokat, festményeket várunk, melyek egy lapon mutatják be az olajjal szennyezett vs. a minden szennyeződéstől mentes természetes vizeink és azok környezetének élővilágát, tavaink és folyóink értékeit, azok nyújtotta lehetőségeket az egészséges, sportosan aktív életre.

A vízbe kerülő olaj 1 – 0,2 mm vastag hártyát alakít ki. A felszínen úszó olajréteg akadályozza a vizek természetes oxigénforgalmát és így a légzésre és a fotoszintézisre egyaránt káros hatást fejt ki. Rárakódik a halak kopoltyújára és bőrére, fulladást és bőrelváltozást okozva. Csökkentik a vízbe jutó napfény mennyiségét, valamint a madarak tolla közé jutva megszüntetik annak vízállóságát. Végül a vízbe kerülő üledékszemcsékhez tapad és lesüllyed a meder fenékre, ahol szintén nagy pusztítást visz végbe az ottani törékeny növény és állatvilágban.

A pályaműveket, regisztrációt követően a www.irkalapok.hu pályázati felületére kérjük JPG formátumban feltölteni, majd papír alapon, postán kérjük eljuttatni az alábbi címre:

Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet
6000 Kecskemét-Kadafalva, Technik Park Heliport.

Figyelem! Csak azok a pályaművek érvényesek és értékelhetők, amelyek elektronikus és papíralapon is benyújtásra kerülnek, valamint a lent kért adatok feltüntetésre kerültek a pályaművek hátoldalán.

Tíz legtöbb közönségszavazatot elérő pályaművet és a szakmai zsűri által a három legjobbnak ítélt munkát díjazzuk, összesen 13 díjat adunk át. Közönségszavazat egyezőség esetén a zsűri dönt!

Közönségszavazat nyerteseinek díjai: 1-3. helyezett > 10.000 Ft értékű ajándékcsomag, 4-6. helyezett > 7.000 Ft értékű ajándékcsomag, 7-10. helyezett > 4.000 Ft értékű ajándékcsomag.
Szakmai zsűri díjazottjai: 1. helyezett > 15.000 Ft értékű ajándékutalvány, 2. helyezett > 10.000 Ft értékű ajándékutalvány, 3. helyezett 8.000 Ft értékű ajándékutalvány. Fontos! Díjakat a nyertes diák jelenlétében, intézményének képviselője veheti át a díjátadás helyszínén, a díjátadás napján vagy a díjátadást követően 30 napig, Kecskemét, Lunkányi J. u. 10. szám alatt az Arany János Általános Iskola titkárságán. A 30. napot követően az igény elévül a díj későbbi átvételére nincs lehetőség. Ez alól kivétel nincs!

A pályaművek elektronikus feltöltési határideje: 2015. március 20. péntek
Közönségszavazatok fogadásának időtartama: 2015. március 23. – április 10. péntek
Pályaművek papíralapú beküldésének határideje: 2015. március 27. péntek
Eredményhirdetés, díjátadás: Eredményhirdetést követően a díjazott gyermekek, a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” elnevezésű karitatív környezetvédelmi, használt étolaj és zsírgyűjtési akció záró rendezvényén vehetik át jutalmukat. A rendezvény időpontjáról és helyszínéről az akció intézményi kapcsolattartóját és a pályázót a regisztrációkor megadott e-mail címen értesítjük.
A pályaművek mérete: A/4 (21x29,7 cm), egy pályázó maximum 3 (három) alkotással indulhat!

A pályaművek beküldésekor szíveskedjenek feltüntetni az alábbi adatokat a hátoldalon:
• a pályázó neve, életkora
• a pályázó iskolai osztálya, felkészítő pedagógus neve és telefonja
• a pályázó intézményének elérhetőségei: intézményi postacím, telefon, e-mail

Plakát letölthető alul a csatolmányok közül!

A pályaművek nem küldünk vissza és azok kezelésére a www.irkalapok.hu Általános Felhasználási Feltételekben foglaltak vonatkoznak! A pályázattal és a környezetvédelmi akciónkkal kapcsolatban felmerülő kérdéseikre készséggel válaszolunk, amennyiben eljuttatják azt a gondoskodasboljeles@gmail.com email címre.

Csatolmányok

pdf palyazat_vizvilagnap_2015.pdf 303.50 KB Letöltés
jpg Plakát Rajzpályázat - Víz Világnap 2015 1.13 MB Letöltés
Összes hír

A(z) Pályázatok rovatból ajánljuk

Csepptől az Óceánig Gyermekszemmel - vízi élővilág csodái

Sokan kértétek, meghosszabbítottuk! Pályaművek feltölthetők 2017. szeptember 26. 20.00 óráig! A Széchenyivárosi Napok 2017 keretében KMJV Önkormányzatának 4. 5. és 6. egyéni választókerületei és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet képzőművészeti versenyt hirdet Kecskemét – Széchenyiváros óvodái, általános- és középiskolái számára.   „Csepptől az Óceánig Gyermekszemmel - vízi élővilág csodái” című képzőművészeti pályázatunkra olyan alkotásokat (képeket) várunk, melyek folyók, tavak, tengerek és az óceánok értékeit mutatják be, valamint azok nyújtotta lehetőségeket az egészséges, sportosan aktív életre. A képek elkészítéséhez a háztartásban fellelhető, újrahasznosítható hulladékokat kell felhasználni.

Velünk él Ő a Természet – erdők, mezők hívogató bája

  Sokan kértétek, meghosszabbítottuk!   Pályaművek feltölthetők 2017. szeptember 26. 20.00 óráig! A Széchenyivárosi Napok 2017 keretében, az Erdők Hete jeles naphoz csatlakozva, KMJV Önkormányzatának 4. 5. és 6. egyéni választókerületei és a Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet rajzpályázatot hirdet Kecskemét – Széchenyiváros óvodás, általános- és középiskolás gyermekei számára.  „Velünk él Ő a Természet – erdők, mezők hívogató bája” című pályázatunkra olyan rajzokat, festményeket, grafikákat várunk, amelyek az erdők, mezők élővilágát, értékeit mutatják be, valamint azok nyújtotta lehetőségeket az egészséges, sportosan aktív életre.

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook