K-Téka Zöld Információs Pont
Tovább a Gondoskodásból jeles! irkalapra___

Alapítványok

Kupakgyűjtő Verseny - Környezettudatos Vásárlás

2014-es szünidő legeredményesebbjeinek elismerése

Alapítványok | 2014. november 21. 17:41
Nyelvőrség   Arany - Kecskemét

2014. november 21. péntek délelőtt került sor, az Arany János Általános Iskolában, a 2014-es nyári szünidőre hirdetett műanyag kupakgyűjtő verseny legjobbjainak elismerésére és a díjak átadására.

A „Gondoskodásból Jeles!” elnevezésű program keretében harmadik alkalommal került meghirdetésre a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány Kupakgyűjtő Versenye. Az alapítvány évek óta részese a „Gyűjts szelektíven, élj sportosan!” környezetvédelmi akciónak és annak érdekében, hogy minél eredményesebben szereplejen és minél hatékonyabban adja át az akcióhoz csatlakozó gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtési praktikákat, évről-évre háziversenyt hirdetnek az iskola berkein belül.

A legtöbb kupakot gyűjtők és vándordíjasok: Vad Benító, Keskeny Dániel
A legtöbb kupakot gyűjtők és vándordíjasok: Vad Benító, Keskeny Dániel
Fotó: Graczáné Tóth Andrea (GTA)
A cikkhez tartozó képgaléria megnyitása

Ehhez az akcióhoz kapcsolódóan a szelektív hulladékgyűjtés fontossága mellett nagy hangsúlyt fektettek a megelőzésre. Számos egyszerű, hétköznapi és hatékony módját ismerhették meg a diákok a háztartási hulladékcsökkentésnek. Ebből a munkából az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) is kivette a részét és a diákok díjazásához is hozzájárult a Környezettudatos Vásárlás = Kevesebb Hulladék elnevezésű programján keresztül.


A legtöbb kupakot gyűjtők és vándordíjasok:
Keskeny Dániel, Vad Benító

 

x
fotó: Graczáné Tóth Andrea (GTA)

Első helyezettek:
Makay Éva tanárnő, Tok Imre, Csányi Csenge, Kósa Nikolett, Simon Barnabás, Seres Dominik, Tóth Szabolcs, Szegedi Bianka, Kapantzián Levente, Kun Lídia, Balog Donát, Veszelszki Áfra Csenge, Hódi Beatrix, Szamler Roland, Zentay Maya, Romhányi Kitti, Dokoupil Olivér, Farkas Marietta

 x
fotó: Graczáné Tóth Andrea (GTA)

Második helyezettek:
Nagypál Madár Anikó tanárnő, Dóka Dávid, Tormási Gréta, Burka Tamás, Károly Péter, Nánási Tamás, Varga Johanna, Magó Vivien, Márton Milán Bence, Szlávik Dzsenifer, Király Barnabás, Rácz Kincső, Török Soma, Fodor Botond, Török Zsombor, Varga Botond


 

x
fotó: Graczáné Tóth Andrea (GTA)

Harmadik helyezettek:
Deákné Kovácsics Beatrix tanárnő, Gelecsényi Tamás, László Patrícia, Bohács Olivér, Bohács Enikő, Kullai Marcell, Pálinkás Dóra, Dudás Péter, Zoller Vivien, Kiss Jázmin, Simon Orsolya, Pinczés Beatrix, Szekeres György

A tanév végéig még fenekestől felforgatható ez a sorrend és minden csapatnak van esélye arra, hogy megnyerje a 2014/15-ös tanév osztályok között hirdetett Kupakgyűjtő csapatversenyét. 

Emlékeztetőül a csapatverseny jelenlegi állása.

x
 


Összes hír

Interjúk

Bakó Levente

Bakó Levente – Jövő Nemzedék

2014. november elején, Szegeden a Markovics Kupa elnevezésű röplabda tornán jártam, ahol a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola mini fiú csapata ezüstérmes lett, az alattuk lévő korosztályban induló vásárhelyis csapat pedig a 12 induló közül a 6. helyen végzett.   fotó: Szamler László A minik csapatára irányult a figyelem már a torna elején. Kitűnő játékukon túl azért is, mert edzőjük nélkül érkeztek és az edzői feladatokat Bakó Levente, a csapat kapitánya látta el mind a két korosztályban. Levente példásan helytállt, mint játékos és segédedző egyaránt. Csapatát a dobogó második fokára vezette, az ifjabbakat pedig a középmezőnybe. Játékával kiérdemelte szegeden a Csapata Legjobbja címet. Felelősségvállalása, lelkesedése, kitartása és a csapatokkal végzett szegedi munkája követendő, példaértékű teljesítmény!

Várkonyi Patrik civilben

A lehetetlen nem létezik, a lehetetlen kihívás!

Hagyományosan, minden év augusztusában Kecskeméten találkoznak a Wing Tsun Kung Fu sportolói. Nemzetközi nyári táborukon, számos európai mesterrel egyetemben, részt vett Si Hing Várkonyi Patrik Kelet-Európa legfiatalabb Kung Fu mestere is. Őt kértem válaszoljon pár kérdésemre. Si Hing Várkonyi Patrik Wing Tsun Kung Fu mestere, 3. mester fokozat

Leiner Péter

Véget ért egy „Aranyos” röplabdás korszak

Június 14-én sok más társukkal együtt elballagtak az Arany János Általános Iskola nyolcadikos, röplabdás tinijei. Véget ért egy fejezet. Mint minden vég, ez is magában hordozza az újat, egy eddig ismeretlen, izgalmas jövő kezdetét. Ennek kapcsán beszélgettem Leiner Péter röplabdás „véndiákkal”. Számos fényes győzelem és néhány kevésbé sikeres, de annál tanulságosabb mérkőzés fűződik a Te röplabdás éveidhez itt az Aranyban. Összességében, mint szurkoló elégedett lehetek, sohasem volt unalmas a nézőtéren és jónéhányszor ünnepelhettünk győztes meccs után.

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

Nagy Zoltán – a tehetség sokszínű

A tanév utolsó napjaiban már fél lábbal mindenki vakációzik, a véndiákok kiváltképp. Nincs ez másként az Arany János Általános Iskolában sem. A ballagási előkészületek és az angol nyelvvizsgára készülés közben kértem Nagy Zolit, hogy lépjen ki egy rövid időre a nyüzsgésből és válaszoljon pár kérdésemre.

Összes interjú

Környezetvédelem

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány - a megoldás Veled kezdődik

ReSelfie

Online fotó(selfie) akció

ReSelfie - háztartási szelektív hulladékgyűjtés és hulladékcsökkentés jó gyakorlatai.

Sportos Környezetvédők

Sportos Környezetvédők

BENCE | 2018. január 25. 12:33
Irkalapok Szerkesztőség

A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány családi sportvetélkedőt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek és családjaik számára.

 

Családi szabadidős sportvetélkedő, sportverseny újrahasznosítható hulladékfajták bevonásával. A tervezett játékok eszközei újrahasznosítható anyagokból készülnek, valamint a feladatok, kvíz kérdések a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem témája köré épülnek.

Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Lomis PuccParádé

Lomis PuccParádé – hulladékból ruha

BENCE | 2018. január 24. 21:01
Irkalapok Szerkesztőség


A Gyűjts szelektíven, élj sportosan! – a megoldás Veled kezdődik elnevezésű program keretében, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány ruhakészítői versenyt hirdet általános- és középiskolás korú gyermekek számára.

 

Olyan kreatív csapatok jelentkezését várjuk versenyünkre, akik vállalják, hogy újrahasznosítható hulladékok felhasználásával készítenek viselésre alkalmas ruházatot.


Plakát és felhívás letölthető alul a csatolmányok közül!


Összes hír

Fotógaléria

HÉP RÖPKE – TAC SZESE

Három mérkőzés, három győzelem!

Országos Gyermek Bajnokság Röplabda, Dág 2017

Diákolimpia Megyei Döntő Fiú Röplabda 2016/17

Vásárhelyi Röplabda Kupa 2017

Összes galéria
Facebook